viking opkøber det enestående  hydropentm container-brandslukningssystem


Esbjerg, Danmark, 5. maj 2021

Ved opkøbet integreres det innovative brandslukningssystem til containerbrande fuldt ud i VIKINGs one-stop-produktprogram af maritime sikkerhedsløsninger.

VIKING Life-Saving Equipment har opkøbt HydroPen, virksomheden bag det enestående HydroPen™ brandslukningsudstyr til containerbrande, som er leveret til hundredvis af skibe.

HydroPens hurtige udbredelse skyldes systemets kombination af innovation, effektivitet og brugervenlighed. Systemet monteres på en af skibets brandslanger og hejses op ved hjælp af en teleskoparm af blot et enkelt besætningsmedlem. Vandtrykket alene driver systemets bore- og sprøjtedyse, som gennemborer containerdøren, hvorefter den skifter til sprøjtefunktion og slukker branden med vand, skum eller CO2 direkte ved kilden.


HydroPen blev grundlagt i 2016 af Martin Winkel, CEO, og Jesper Rosenfeldt Hansen, CTO og systemopfinder. Deres mål var at revolutionere brandslukningsarbejdet om bord på containerskibe ved hjælp af en innovativ, sikker og brugervenlig teknologi.

Omtrent samtidig var der et stigende behov for løsninger i industrien. I 2019 blev der anmeldt ni større containerskibsbrande efterfulgt af 10 hændelser i 2020, og det førende forsikringsselskab inden for transport og logistik, TT Club, estimerer, at der i gennemsnit opstår en containerbrand hver 60. dag. International Union of Marine Insurance har efterlyst forbedringer i skibsdesign og brandslukningsudstyr om bord på ULC-skibe.

Opkøbet følger også i kølvandet på en brand om bord på et containerskib på 4.200 TEU ud for Malaysia i april måned, hvor 50 lokale brandfolk blev sat ind, efter at skibet var vendt tilbage til afgangshavnen og lagt for anker.

"Dette er et vigtigt opkøb for VIKING og for sikkerheden i containerskibsindustrien," siger Lasse Boesen, Senior Product Manager hos VIKING. "Vi kontaktede mændene bag HydroPen, kort efter at systemet vandt iværksætterprisen Danish Tech Challenge i 2017. Fra systemets officielle lancering på SMM i 2018 blev VIKING eneforhandler af HydroPen, hvilket skulle understøtte ordrer fra nogle af industriens allerstørste navne."

"Når en besætning først har stiftet bekendtskab med HydroPen, er der ingen vej tilbage – og siden introduktionen har systemet allerede vist sit værd i virkelige brandslukningssituationer. For nylig har HydroPen også vakt interesse blandt landbaserede brandværn, der har været hurtige til at se systemets værdi," tilføjer Lasse Boesen.

"Vi integrerer HydroPen i vores produktprogram som endnu en videreudvikling af vores altomfattende strategi for sikkerheden til søs," siger Henrik Uhd Christensen, VIKINGs CEO. "HydroPen-systemet imødegår en specifik udfordring og et udbredt sikkerhedsproblem i industrien og harmonerer samtidig med VIKINGs rolle som innovationsleder og betroet sikkerhedspartner, hvilket understreges yderligere af, at systemet har vundet Safety at Sea-prisen for bedste sikkerhedsprodukt inden for brandbekæmpelse."

De to personer bag HydroPen, Martin Winkel og Jesper Rosenfeldt Hansen, glæder sig begge over at se VIKING bære stafetten videre i markedsføringen af HydroPen.

"VIKING og HydroPen har fra første færd haft et helt exceptionelt samarbejde," fortæller Martin Winkel. "At skabe innovation med det formål at redde menneskeliv er hele kernen i det, vi ville opnå med HydroPen, og vi er overbevist om, at vores opfindelse er i gode hænder hos VIKING. Sammen er det lykkedes os at positionere HydroPen-systemet som industriens mest innovative teknologi til slukning af containerbrande, og vi glæder os til at følge den videre rejse, både som aktive stakeholdere i overgangsperioden og fremover."

Om VIKING

VIKING Life-Saving Equipment A/S er global markedsleder inden for marine-, offshore- og brandsikkerhedsløsninger.

Vi producerer, leverer og servicerer sikkerheds- og brandslukningsudstyr til fragt- og passagerskibe, offshoreinstallationer, havvindmølleparker, fiskeri, søværn, helikopteroperatører, brandvæsener og fritidssejlere over hele verden.

VIKINGs produkter beskytter passagerer og besætninger på mange af verdens største krydstogts- og fragtskibe, ligesom vi er med til at sørge for sikre arbejdsforhold for de ansatte på nogle af verdens mest avancerede offshoreplatforme.

Samtidig gør vi det muligt for skibsredere samt ejere og operatører af offshoreinstallationer at fokusere på deres forretning, idet vi styrer deres serviceopgaver og sørger for, at alle deres produkter og løsninger lever op til de gældende lovkrav.

VIKING er en privatejet virksomhed, som blev grundlagt i 1960. I de senere år har VIKING opkøbt norske Norsafe, hvis redningsbåde er blevet anvendt verden over siden 1904, og Drew Marines FSR-division, en af verdens tre største udbydere af Marine Fire Service.

Hovedkvarteret ligger i Esbjerg, og produkterne bliver produceret i Danmark, Norge, Bulgarien, Grækenland, Kina og Thailand.

www.VIKING-life.com


Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:
CEO, Henrik Uhd Christensen, tlf. +45 7611 8100, e-mail huc@VIKING-life.com
Corporate Communications Manager, Lone Aaboe, tlf. +45 7611 8217, e-mail laj@VIKING-life.com