VIKING-chef til medarbejdere: Tag ud og hyg jer

Esbjerg, Danmark, 26. marts 2021

Medarbejderne hos VIKING Life-Saving Equipment A/S i Esbjerg har vist stor fleksibilitet og tilpasset sig de anderledes rammer for arbejde og forplejning under coronapandemien.

Ledelsen ønsker at kombinere en tak til medarbejderne med at understøtte det lokale næringsliv i bestræbelserne på at genvinde fodfæstet efter nedlukningen. Et af initiativerne er at give et skattefrit gavekort på 1.200 kroner til medarbejdere ansat ved hovedsædet i hjembyen.

Gavekortet kan anvendes i oplevelsesindustrien – herunder besøg på restaurant, teater- og biografforestillinger, hoteller, forlystelser med videre – og er gældende som et midlertidigt initiativ resten af året. Lovforslaget blev vedtaget for få dage siden af et enigt folketing og er et af tre initiativer i finansloven til at stimulere oplevelsesindustrien med samlet 750 millioner kroner.

- Vi vil gerne give medarbejderne en påskønnelse og samtidig række en hånd ud til primært det lokale restaurationsliv. Vores opfordring er, at medarbejderne benytter gavekortet til en hyggelig middag med familie og venner, når det atter bliver muligt i løbet af foråret, siger administrerende direktør Henrik Uhd Christensen.

Godt 400 medarbejdere i Esbjerg modtager gavekortet til at købe oplevelser, og Henrik Uhd Christensen håber, at tilskyndelsen til restaurantbesøg vil være en accelerationsfaktor og smitte af på den øvrige oplevelsesindustri, butikker og andre næringsdrivende, som har været hårdt ramt på omsætningen.

- Jeg håber, vores initiativ vil inspirere andre virksomheder til at støtte lokale oplevelsesudbydere i en yderst vanskelig periode og give medarbejdere et tilskud til gode stunder i bylivet, siger Henrik Uhd Christensen.
​​​​​​​
Et stort flertal i Folketinget vedtog 22. marts en langsigtet genåbningsplan, der indebærer, at restauranter og cafeer fra 21. april må servere udendørs. Fra 6. maj åbnes for indendørs servering, og spillesteder, teatre og biografer åbner. Alt sammen er betinget af forevisning af coronapas.

For yderligere informationer

Administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen, 7611 8100, huc@VIKING-life.com

Corporate Communications Manager, Lone Aaboe, 7611 8217, laj@VIKING-life.com

www.VIKING-life.com

Om VIKING

VIKING Life-Saving Equipment A/S er global markedsleder inden for maritime og offshore sikkerhedsløsninger. Virksomheden leverer og servicerer sikkerheds- og brandslukningsudstyr til passager- og fragtskibe, offshore installationer, fiskeriet, søværnet, helikopteroperatører, brandvæsner og fritidssejlere over hele verden.  

VIKINGs produkter beskytter passagerer og besætninger på mange af verdens største krydstogt- og fragtskibe, ligesom de beskytter medarbejdere på nogle af verdens mest avancerede offshore platforme. Samtidig gør VIKING det muligt for skibsredere samt ejere og operatører af offshore installationer at fokusere på deres forretning, idet virksomheden sørger for, at produkter og løsninger lever op til alle gældende lovkrav.  

VIKING er en privatejet virksomhed, som blev grundlagt i 1960. I 2018 opkøbte VIKING norske Norsafe, hvis liv- og redningsbåde siden 1904 er blevet anvendt verden over. I 2019 opkøbte VIKING Drew Marines FSR-division, en af de tre største udbydere af Marine Fire Services i verden.  

Hovedkvarteret ligger i Esbjerg, og produkterne bliver produceret i Danmark, Norge, Bulgarien, Grækenland, Kina og Thailand.