VIKING styrker med opkøb den globale service af brandudstyr

VIKING Life-Saving Equipment A/S styrker sin position på markedet for service af udstyr til brandbekæmpelse ved at opkøbe den familieejede fynske virksomhed, Skandinavisk Brandteknik A/S, der har en solid base af maritime kunder på primært det danske marked.

Esbjerg, Danmark, 1. juni 2018 -Skandinavisk Brandteknik A/S vil i fremtiden få status som kompetencecenter og omdrejningspunkt for VIKING’s globale aktiviteter inden for Marine Fire Service (MFS). Brandbekæmpelsesudstyr har i mange år været en naturlig del af VIKING’s brede vifte af maritimt sikkerhedsudstyr, og i de kommende år skal også serviceomsætningen inden for området have et markant løft.

- Med Skandinavisk Brandteknik får vi en meget dedikeret og veldrevet virksomhed inden for Marine Fire Service med i familien. Skandinavisk Brandteknik har en stærk serviceplatform målrettet det danske marked, som vi med vores globale organisation kan drage nytte af og skalere op, så den kommer vores kunder til gavn i form af support og et stærkere koncept. Ejerskiftet styrker således både den opkøbte virksomhed, der får en langt større markedsplads, og VIKING, idet vi med større tyngde bliver i stand til at opbygge et standardiseret, globalt servicekoncept inden for udstyr til brandbekæmpelse, siger VIKING’s adm. direktør, Henrik Uhd Christensen.    

Skandinavisk Brandteknik er grundlagt i 1992 af John Madsens far, Finn Madsen, og virksomheden har siden 2005 overvejende fokuseret på det maritime marked og også orienteret sig uden for landets grænser. I alle årene har fokus været på kvalitet, iderigdom, fleksibilitet og service i alle døgnets timer.

Nyt blod med stor erfaring

Skandinavisk Brandteknik beskæftiger 12 medarbejdere, som fra den 1. juni får ny daglig leder i skikkelse af Lars Henrik Jensen, Global Manager, Marine Fire Service hos VIKING Life-Saving Equipment. Ud over en ny daglig leder berøres de ansatte ikke af ejerskiftet, ligesom virksomhedens base fortsat vil være Odense.

Lars Henrik Jensen er uddannet Cand. Merc. og sidder allerede i bestyrelsen hos Skandinavisk Brandteknik. Han kommer med mangeårig erfaring fra blandt andet Falck, en af Danmarks førende leverandører af brandudstyr, så han er ikke et ukendt ansigt i branchen.  

- Jeg glæder mig meget til at kunne sætte min erfaring og viden i spil og blive en del af en stor, global virksomhed. VIKINGs adgang til markeder, kunder og egne servicestationer kombineret med kompetencerne hos Skandinavisk Brandteknik giver os de bedste forudsætninger for at videreudvikle Marine Fire Service til glæde for vores kunder både i Skandinavien og globalt, siger VIKING’s Global Manager, Marine Fire Service, Lars Henrik Jensen.  

Skandinavisk Brandteknik A/S overtages officielt den 1. juni og skifter navn til VIKING Life-Saving Equipment senest den 1. september 2018.  


For yderligere information kontakt
Administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen, tlf. 76 11 81 00, e-mail huc@VIKING-life.com
Corporate Communications Manager, Lone Aaboe, tlf. 76 11 82 17, e-mail laj@VIKING-life.com